Bakgrunn

ChillBill og LicenceToChill springer ut av genuin og personlig aversjon mot stress. En avgjørende anstøtssten for utviklingen fant sted da jeg sjekket inn på et provisorisk hengekøyehotell på Roskildefestivalen i 1996. Hengekøyen jeg den gang duvet i - sliten, møkkete, kald og våt - ga meg en åpenbaring og et kall som jeg ønsket å forfekte og dele med de brede lag. Og det skjedde. Med forholdsvis stor iver. Paradoksalt nok.

For, og foruten at jeg ble bergtatt der og da, betraktet jeg hengekøya som et egnet symbol og en målbærer for hva jeg hadde på hjertet, mitt nye livskall - å formidle viktigheten av å slappe av.

Jeg ønsket å iverksatte tiltak mot stress, herunder å berede grunnen for avslapning - for meg selv og for resten av samfunnet. Det startet med at jeg stiftet foreningen Hengekøyas Venner for hengekøyeentusiaster i 1999. Jeg ble raskt kjent som Hengekøyemannen. Dette ble fulgt opp med blant annet Club Hamacas, Dj Hamacas og Laidback Lounge. I 2005 ble det litt mye å holde styr på. Jeg måtte rydde opp og lanserte samfunnbevegelsen Licence To Chill den 11.11 i Posthallen. Dette skulle samle alt og gjøre tilværelsen mindre stressende for min egen del. Håpet jeg.

Virksomheten er i dag er organisert innenfor selskapet Laidback LicenceToChill, med ChillBil som varemerke og gallionsfigur. Som en konsekvens av alle de føringer ansatte fører med seg driver jeg virksomheten ganske alene. En videre utbredelse av ideen om viktigheten av å slappe av forutsetter neppe et massivt salg av sittesekker og hengekøyer. Uansett hvordan det måtte forholde seg; med "åpent etter avtale" og fravær av ansatte blir det mer tid til det som er viktig for meg - å slappe av. Produksjonen finner i stor grad sted på Hamar og nettbutikken er min viktigste salgskanal (tidligere domener/nettsteder som hengekoye.com, laidback.no, licencetochill.no, laidbag.no er i dag avløst av chillbill.no).

Rettsfilosofi og skateboard har hele tiden fulgt undertegnede, og etter hvert har de blitt deler av konseptet. Min master hadde tittelen Licence to chill / Retten til å være i fred. Dette var et menneskerettslig arbeide. Skateboardet, min andre store lidenskap, illustrerer ChillBills samfunnsmessige funksjon; ChillBill inviterer på tvers av samfunnets stress og mas til avslapning.

 

  


Tom Madslangrud, Laidback Licence To Chill AS, PB 575 Sentrum, 0105 Oslo - tel. ++47 924 96 811 - tom@chillbill.no.