Litt historie

Under et opphold på et hengekøyehotell i Danmark i 1996 opplevde jeg et kall som siden har preget meg, nemlig å formidle viktigheten av å slappe av. Dette resulterte i stiftelsen av Hengekøyas Venner (1999), en forening for hengekøyeentusiaster der kriterier for god hengekøye nyter særlig fokus. Foreningen avvikler fremdeles årlige hengekøyetreff.

I 2006 lanserte jeg samfunnbevegelsen Licence to Chill i Posthallen i Oslo.

I 2008 tok jeg konseptet på hjul da jeg kjøpte og forvandlet Akershus´ fylkeskommunes gamle bokbuss til ChillBuzz. Denne "turnerte" noen år, fylt med sittesekker, hengekøyer og god stemning.

Fra 2009 har jeg utviklet/produsert egne hengekøyestativ og sittesekker. Frem til da var virksomheten organisert som et enkeltmannsforetak (Hengekøyemannen), deretter har virksomheten vært organisert gjennom Laidback licence to chill AS.

Den 11.11.11 slapp jeg varemerket ChillBill på Kunsternes hus.

Hele veien har levering og produksjon av sløye events og fester vært viktig. Konseptet ble i 2012 utvidet med øl; en slags flytende invitt til avslapning (ChillBillBrewing).

ChillBill kretser altså tungt rundt viktigheten av å slappe av.

Etter mye chillling fant jeg i 2014 tiden moden for å gjøre noe "seriøst". I forbindelse med Grunnlovens 200 års jubileum og revisjon av Grunnlovens § 102 skrev jeg "Licence to chill / Retten til å være i fred". Dette handler om vår grunnlovsforankrede rett til å være i fred. Denne koblingen av min interesse for stress, avslapning og maktbegrensning ga god mening.

- Tom Madslangrud (grunnlegger og primus motor) - AKA Hengekøyemannen